door Iris Venema | Categorie: Fruit, Slider

Hi lieve foodies, de laatste tijd probeer ik wat meer te variëren met mijn voeding om er zeker van te zijn dat ik alle voedingsstoffen binnen krijg, en omdat elke dag dezelfde salade ook zo saai is. 

Sommige weten het misschien wel, maar ik ben steeds meer bezig met veganistisch eten – niet dat ik nu veganist ben hoor. Maar ik probeer wel vaak zo te eten. Deze salade past daar perfect bij, heerlijk gekruid door de ras el hanout en een zoete bite door de granaatappelpitjes, verder heb je niks nodig. Ook geen (geiten)kaas of dressing. Laat je het me even weten als je het een keer gemaakt hebt?

bloemkool

Wat heb je allemaal nodig?

  • 2 handjes spinazie
  • 200 gram bloemkool
  • half bakje granaatappelpitjes
  • handje amandelen
  • ras el hanout kruiden

Voor de dressing:

  • 2 el tahin
  • 1 scheut extra vierge olijfolie
  • 1 citroen/limoen
  • peper en zout

Hoe maak je de salade?

  1. Snijd de bloemkool in roosjes en verhit een flinke scheut olie in de pan en voeg de bloemkool toe.
  2. Bak ongeveer voor vijf minuten. Voeg daarna een scheut water, de Ras el Hanout en een flinke snuf peper en zout toe en roer door.
  3. Laat dit een minuut pruttelen en voeg dan de granaatappelpitjes en de amandelen toe. Zet het vuur laag en laat rustig een minuut of zeven doorbakken.
  4. Maak de dressing: Meng de tahin met de uitgeknepen limoen en de rest van de ingrediënten. Roer goed en proef of het goed is, voeg anders nog iets toe.
  5. Leg twee handjes spinazie op het bord en leg het bloemkoolmengsel uit de pan erboven op. Giet nu de dressing eroverheen.

Eet smakelijk!

bloemkool

 

 

 

Plaats een reactie

CommentLuv badge