door Iris Venema | Categorie: Fruit, Slider

Afgelopen zaterdag was mijn vriend jarig en dat moest natuurlijk goed gevierd worden. Hiervoor haalde ik alles uit de kast en maakte ik deze heerlijk en gezonde strawberry cheesecake met een cacao bodem! Het was een groot succes en iedereen wilde een stuk, hij was binnen no-time op! ;) Vandaag heb ik het recept voor jullie. 

De combinatie van de drie lagen past perfect bij elkaar. En het grappige was, niet iedereen had in het begin door dat het iets ‘gezonds’ was! Zo leuk om te zien dat je mensen daarmee kan verassen en laten zien dat het ook zo kan! Goed snel door naar het recept haha, ik heb het recept in tien duidelijke stappen geschreven.

IMG_0120-2

Wat heb je allemaal nodig?

  • Keukenmachine
  • Springvorm

Voor de bodem

  • 50 gram geweekte amandelen
  • 50 gram geweekte hazelnoten
  • 150 gram dadels (liefst medjoul dadels)
  • 2 eetlepels rauwe cacao
  • snufje zout

Voor de vulling

  • 100 gram kokosolie
  • 300 gram geweekte cashewnoten
  • 120 gram agavesiroop of honing (ECHTE honing, geen goedkope suikerhoning..!)
  • 1 of 2 vanille stokjes
  • 1 grote citroen (rasp en sap)
  • 1 eetlepel Stevia (eventueel)

Topping

  • 300 gram bevroren aardbeien (of ander fruit)
  • 2 eetlepels agavesiroop of honing
  • 1 theelepel Stevia (eventueel)

IMG_0139

Hoe maak je de taart?

1. Zet de avond van te voren alle noten in de week. Lukt dat niet, doe dan minimaal vier uur van te voren in de week.

2. Bedek de bodem van de springvorm met bakpapier. Spoel de noten af.

3. Doe de hazelnoten, amandelen, dadels, cacao en snuf zout in de keukenmachine en draai het tot een kleverig deeg. Als het niet goed plakt kunt je misschien wat meer dadels, agave siroop of honing toevoegen.

4. Het deeg is nu klaar en hiermee bedek je de bodem van de springvorm, maak het egaal en glad.

5. Doe nu alle ingrediënten van de vulling in de keukenmachine en draai lang door tot je een mooi romige crème krijgt, dit kan even duren voordat de laatste ‘stukjes’ eruit zijn. Vergeet niet te proeven, als je het nodig vind kun je nog wat honing, vanille, citroensap en/of stevia erbij doen.

6. Giet nu de vulling in de springvorm en strijk dit ook weer mooi glad en egaal.

7. Voor de topping doe je de bevroren aardbeien in de keukenmachine samen met 2 eetlepels agave of honing. Mix dit tot een mooie mousse.

8. De topping kun je nu over de vulling gieten en strijk dit weer glad.

9. Eventueel kun je de taart garneren met wat je maar wil; ik koos voor wat frambozen

10. Zet de taart in de vriezer. Na anderhalf uur is die goed, hij kan ook langer in de vriezer. Maar haal hem dan vier uur van te voren uit de vriezer en plaats hem in de koelkast!

Mmmm eeetsmakelijk!! Ziet er lekker uit hé?

 

IMG_0120-2

IMG_0113

IMG_0112

IMG_0139

2 Reactie’s op “Choco strawberry cheesecake”

Plaats een reactie

CommentLuv badge