door Iris Venema | Categorie: Fruit, Slider

Ik ben dol op van alles uitproberen, maar een soort reep om te snacken ontbreekte bij mij nog.. Maar nu niet meer, want vandaag laat ik je zien hoe je een gezonde chocolate peanut oatbar maakt!

Een chocolate peanut oatbar? Ja, zo heb ik hem genoemd omdat de smaak van pindakaas in combinatie met pure chocolade flink aanwezig is (logisch?) en omdat in het Engels alles natuurlijk beter klinkt.. Ben je nou niet zo fan van pindakaas, dan kan ik je beter iets anders aanraden :)

IMG_2734

Maaar voor de pindaakaas lovers:

Wat heb je allemaal nodig?

  • 220 gram havermout
  • 17 medjoul dadels (of min. 24¬†gewone dadels)
  • 3 el pindakaas
  • 3 el honing
  • 3 el amandelmelk (of andere melk)
  • 3 tl kaneel
  • 1 reep (100 g) pure chocolade, min 70+% pure chocolade! (Mijne was maarliefst 85+%!)

IMG_2696

En hoe maak je het?

1. Doe de dadels in de keukenmachine en laat hem draaien, voeg daarna de haver, pindakaas, kaneel en honing ook toe in de mixer.

IMG_2698

2. Kneed het deeg eventueel nog even na, zo moet het eruit komen te zien.

IMG_2707

3. Doe voor het gemak bijv. bakpapier in het bakblik zo kun je de reep er straks weer makkelijk uit halen. Vul hem met deeg, vergeet de hoeken niet aan te drukken.

IMG_2716

4. Smelt de chocolade samen met de melk in de pan of magnetron (let op dat dit niet te snel gaat; zoals bij mij) en verspreid de gesmolten chocolade over het deeg. Zet de bakblik nu een uur in de koelkast!

IMG_2719

Na een uur heb je een heerlijke ”Chocolate peanut oatbar” Je hebt maar een klein reepje nodig, want ze vullen heel erg! Lekker om te delen, of om voor je zelf te bewaren. Je kunt ze namelijk makkelijk een week bewaren!

IMG_2733

Hoe lijken jullie deze oatbar?

Plaats een reactie

CommentLuv badge