door Iris Venema | Categorie: Fruit, Slider

Een traktatie op z’n tijd moet kunnen maar wist je dat je dat ook guilt free kan doen? Deze heerlijke cranberry taartjes zijn namelijk suikervrij! Een feestje dus voor jou en je smaakpupillen zonder je schuldig te voelen! ;)

Bovendien zijn cranberry’s ook nog eens heel gezond: ze bevatten heel veel vitamine B + C + K en zijn rijk aan vezels. Ook zijn cranberry’s rijk aan mineralen in kleine hoeveelheden zoals kalium, calcium en magnesium. Ik zou zeggen scrol maar snel naar beneden voor het recept!

DSC_0631

Wat heb je allemaal nodig?

Voor het deeg:

  • 200 gram havermout
  • 100 gram amandelmeel
  • 16 dadels
  • 25 ml water
  • snufje zout
  • eventueel klein beetje vloeibaar kokosolie als het niet genoeg plakt

Voor de compote

  • 250 gram cranberry’s
  • 100 ml water
  • 50 ml echte honing (of agavesiroop)
  • 1 vanille stokje
  • 1/2 rasp van een citroen

Bakvorm

Voor deze taartjes heb je een cupcake bakvorm nodig, het makkelijkste is een siliconen bakvorm want zo haal je ze er makkelijk uit. Heb je die niet, leg dan twee dunne strookjes bakpapier als een kruisje in het vormpje. Zo kun je ze er daarna makkelijk uit tillen. Of draai de bakvorm om en geef ze een tik, zo komen ze er ook uit maar doe wel voorzichtig! ;)

Hoe maak de deze lekkere taartjes?

1. Doe de cranberry’s, de honing, de citroenrasp en de vanillie-extract samen in een pan het en verwarm het op laag vuur. 

DSC_0526

2. Na 15-20 minuten zijn de cranberry’s gepoft en is de compote klaar. Laat het daarna afkoelen.

DSC_0557

3. Doe nu het amandelmeel, havermout, de dadels, het water en het zout in een staafmixer of keukenmachine en mix het tot deeg.

DSC_0585

4. Kneed het deeg goed en maak er een bal van. Als het niet genoeg plakt voeg je vloeibare kokosolie toe.

DSC_0588

5. Druk het deeg nu in de vormpjes, met je duim kan je het makkelijkst kuiltjes maken. Wil je de taartjes aan het einde er uit ‘tikken’ vet dan het bakblik van te voren nog in, dit hoeft niet bij een siliconen bakblik.

DSC_0591

6. Nu het deeg in de vormpjes zit kun je ze vullen met de cranberry compote.

DSC_0593

En dan zijn ze klaar! Zet ze bij voorkeur nog even in de koelkast om ze wat harder te laten worden (bijv als je kokosolie hebt gebruikt). Wees voorzichtig tijdens het eruit halen van de taartjes, maar vooral: geniet van de heerlijke gezonde taartjes!

DSC_0630

DSC_0631

 

 

Plaats een reactie

CommentLuv badge