door Iris Venema | Categorie: Fruit, Slider

Een voorverpakte energie reep zit vaak vol met E-nummers en andere ongezonde dingen (suiker, verzadigde vetten). Vandaag laat ik zien hoe je simpel heel lekker en gezonde repen kan maken!

Ik kwam op dit idee toen ik in de winkel een dadelreep had gekocht van het merk Roo’bar, wel gezond hoor!(zonder toevoegingen) en ook erg lekker. Maar ik dacht dit kan veel goedkoper en dit kan ik prima zelf maken! Ik snuffelde wat rond op internet en heb uiteindelijk zelf deze creatie bedacht. De Roo’bar was namelijk ook met kokos, en dat beviel mij erg goed! Snel naar het recept!

DSC_1287

Wat heb je allemaal nodig ?

  • 250 gram dadels
  • cranberry’s
  • chiazaad
  • geraspte kokos
  • eventueel eigen toevoegingen zoals gehakte noten

Hoe maak je het?

1. Doe de ontpitte dadels in de blender en maal ze flink.

2. Doe nu ook de rest van de ingrediënten erdoor. Dit hoeft niet in specifieke verhoudingen, doe het naar eigen smaak.

DSC_1254

3. Mix dit door elkaar totdat je een mix hebt die je zelf lekker vind. Is het nog niet helemaal plakkerig, maar juist wat droog voeg dan bijv. nog 1 lepeltje honing toe.

4. Leg bakpapier op de bodem van een bak (ovenschaal). Doe de mix erin en druk dit aan tot het mooi glad is. Zet het nu voor minimaal 3 uur in de koelkast!

5. De heerlijke repen zijn bijna klaar! Je moet ze alleen nog even in kleine reepjes snijden ;) Ook kan je ze daarna nog door de kokosrasp rollen..Eetsmakelijk!

DSC_1287

Hoe lijkt jou deze dadel-cranberry energiereep?

 

 

4 Reactie’s op “Dadel-cranbarry energiereep”

  1. Via Sneeker Nieuwsblad dat ik van een collega kreeg te lezen, kwam ik jouw website tegen. De recepten zien er heerlijk & gezond uit. Ik ga binnenkort zeker een poging wagen één van de creaties te maken.

    Beantwoorden

Plaats een reactie

CommentLuv badge