door Iris Venema | Categorie: Fruit, Slider

Oke eerlijk, deze tag komt al uit 2014. Ik zag hem alleen laatst weer ergens voorbijkomen en ik dacht: laat ik hem ook invullen! Want wat is nou leuker om mij beter te leren kennen doormiddel van foodvragen!

Sinds een tijdje ben ik pescotariër, dit betekent dat ik geen vlees meer eet maar wel vis. Verder drink/eet ik zo min mogelijk melk en yoghurt omdat ik daar niet zo goed tegen kan. Veganisme vind ik erg interessant en kies daarom ook vaak plantaardig.

Wat is je favoriete ontbijt?

Mijn all-time favorite blijft toch echt wel havermoutpap met amandelmelk, kaneel en pindakaas. Soms nog een handje rozijnen of noten erover, yummy. De pindakaas gaat zo lekker smelten, oooh heerlijk.

Hoe drink je je koffie?

Zwart, met een zoetje (geen suiker). Of een cappuccino, dat vind ik ook wel erg lekker.

Wat zit er op je lievelingsbroodje?

Eigenlijk eet ik nooit brood, soms in het weekend of tijdens een lunch buiten de deur. Dan kan ik heel blij worden van een broodje met een gebakken ei (spiegel ei) en gesmolten kaas, of een broodje met geitenkaas, honing en walnoten. Ohja en een broodje tonijnsalade vind ik ook erg lekker!

Soep of salade?

Ehm nou, deze vraag zet mij aan het denken. Eigenlijk wilde ik gelijk salade roepen, omdat ik dat zo vaak eet voor lunch bijvoorbeeld. Maar eigenlijk hou ik ook erg van soep, alleen maak ik dat te weinig. Een salade maken gaat toch wat sneller. Soep is misschien ook iets meer voor in de winter. Mijn favoriet: pompoensoep

courgetteheader

Wat is je favoriete kookboek?

Mmm ik heb eigenlijk niet heel veel kookboeken. Veel inspiratie haal in van het internet. Het skinny-six kookboek van Chickslovefood vind ik wel heel erg leuk, en Vegadutchie ook. Ook ben ik fan van The Forest Feast, al heb ik dat kookboek niet. Mijn telefoon staat stiekem wel vol met allemaal foto’s van recepten uit het boek (oeps). Ik verdiep mij graag in het veganisme, dus ik zou nog wel graag zulke boeken erbij willen hebben. Een daarvan is het kookboek Isa does It en de Vegarevolutie.

Nooit meer zoet of nooit meer hartig?

Dan ga ik toch voor nooit meer zoet denk ik! Voor sommige ongelofelijk natuurlijk haha. Ik snoep niet zo heel vaak en als ik dan een keer wel veel suiker eet, reageert mijn lichaam daar heel sterk op. Ik denk omdat mijn lichaam dat niet meer zo gewend is misschien? Als ik wel ‘snoep’ is het vaak ‘suikervrij’: zoals bananenbrood, dadel balletjes, een Questbar of cola-light.

Welke keuken (land) is je favoriet?

Ik zou niet kunnen kiezen uit één, maar ik kan je wel al mijn favorieten vertellen. Sowieso Oosters en dan bedoel ik voornamelijk de Indische, Indonesische en de Japanse keuken. Maar ook Noord Afrikaans vind ik heerlijk, lekkere gegrilde groentes met couscous! Ohja, en Mexicaans vind ik ook heerlijk!

Wat is je favo foodfilm?

Ik geloof niet dat ik ooit echt een foodfilm hem gezien zoals Julie & Julia… wel wat docu’s zoals Supersize Me en Forks over Knives. Maar die vind ik wel wat heftig om te zien.

Wat is je meest ultieme guilty pleasure?

Van alle ‘guilty pleasures’ kan ik genieten, ik heb dus niet één ‘ultieme’. Al verlang ik naar sommige dingen meer dan naar andere. Zoals Ben & Jerry’s of taart! En als ik in het weekend geen cola kan drinken word ik gek… Waar ik eigenlijk nooit zin in het is chips of popcorn.

taartchoc

Wie is je grootste inspiratiebron?

Ik heb eigenlijk geen persoon als inspiratiebron. Ik haal overal mijn inspiratie vandaan, uit kookboeken, online blogs, Instagram maar ook van restaurants. Qua blogs vind ik De Groene Meisjes erg leuk, Pheebsfoods, My Whole Food LifeChocolate Covered Katie en Deliciously Ella. Waarschijnlijk vergeet ik een heleboel.

Thuis koken of uit eten gaan?

Uit eten gaan, zo gezellig! Ik vind het geweldig om nieuwe restaurants of gerechten te ontdekken. En als ik dat dan ook nog mag delen met lieve mensen op een geweldige sfeervolle plek, kan mijn avond niet meer stuk.

High end of Low profile?

Low profile. Volgens mij heb ik ook nog nooit aan high end gedaan. Ik weet ook niet helemaal hoe ik deze vraag moet interpreteren. Maar ik hou niet van dure restaurants waar ze de hele tijd zitten te frutselen met eten.

Wat is je lievelings restaurant?

Als ik met mijn moeder uiteten ga, komen we eigenlijk altijd weer terug bij het Mexicaanse restaurant Four Roses in Groningen. Maar ook Noord-Afrikaans restaurant Mechoui in Groningen vind ik erg leuk en sfeervol. In Amsterdam zijn mijn favoriete plekjes: Lavinia Good Food, Yogurt Barn, SLA, Vegabond en Voldaan. En waarschijnlijk nog veel meer hoor.

Boodschappen doe ik bij..

Eigenlijk altijd de Albert Heijn. Ik heb het geprobeerd, maar de Aldi en de Lidl liggen mij gewoon niet zo. Verder haal ik af en toe wat bij toko’s of de Ekoplaza/gezondheidswinkel als ik iets anders nodig heb.

Het lekkerste dat ik ooit gegeten heb is..

Sushi en okonomiyaki in Japan. Geen twijfel mogelijk. Toen ik terug kwam heb ik heel lang geen sushi in Nederland durven eten, bang dat het zou tegen vallen. Inmiddels alweer een paar keer gegeten, en ja hier in Nederland valt het echt tegen.

japanno

Wat is je favo cocktail?

Ehm ik geloof niet dat ik ooit verder gekomen ben dan ‘Sex on the Beach’ cocktails tijdens het uitgaan. Mogen ‘veggie cocktails’ ook, haha ;) Die van Lavinia Good Food vind ik namelijk erg lekker, vooral de groene!

Koffie met George (Clooney) of Heston (Blumenthal)?

Ik moest even Heston googlen, maar hij is dus een topchef en o.a. bekend van Masterchef UK. Dan zou ik voor hem kiezen, niet vanwege z’n looks maar ik denk wel dat we leuk kunnen kletsen over eten haha.

Wat mag niet ontbreken in jouw keuken?

Mijn Magimix keukenmachine, wat een geweldig apparaat. En een magnetron, omdat ik te lui ben elke ochtend mijn havermout in een pannetje klaar te maken. Ohja, en een grote oven!

Mijn favo snack is…

Een cracker of rijstwafel met pindakaas (en banaan)!! Een Questbar in de smaak Smores, of zoiets als zelfgemaakte dadel-noten repen. Deze bijvoorbeeld.

Wat zit er op jouw pizza?

Vroeger ging ik altijd voor een pizza met mozzarella en tonijn. Nu zou ik denk ik gaan voor iets met ananas of pesto en lekker veel groente gewoon.

Wat lust je echt niet?

Ik heb niet veel dingen wat ik echt niet lust. Maar ik lust bijvoorbeeld geen munt of koriander, bleh. En ik weet niet of ik het niet lust, maar ik zou nooit gaan voor schelpdieren zoals slakken of oesters.

Mijn favoriete foodblog is
Van de Nederlandse blogs vind ik De Groene Meisjes erg leuk, en verder PheebsfoodsMy Whole Food Life, Green Kitchen StoriesChocolate Covered Katie en Deliciously Ella.

img_0281

Het gekste dat ik ooit gegeten heb is…

Ik heb één keer eens een stukje orgaanvlees gehad in Tokio, ik vond het vooral erg taai. Voor sommige mensen is het eten van orgaanvlees normaal, maar dat vond ik al vrij ‘gek’.

Wat staat er op je food bucket list?

Nog een keer een super foute chocoladetaart maken en cinnamon rolls. En nog een keer uiteten hier in Amstelveen bij een japans restaurant. Aangezien 60% van alle Japanners in NL hier namelijk wonen, en ik overal Japanse toko’s en restaurants zie, moet hier vast ook wel een goed tentje zitten.

Ik kan niet leven zonder…

Lekker eten… Dat mag de conclusie zijn.

Plaats een reactie

CommentLuv badge