door Iris Venema | Categorie: Fruit, Slider

Waarom ongezond doen als het ook gezond kan? Zo zag ik onlangs een ongezonde versie langskomen met suiker en bloem bij de supermarkt, maar dat hoeft toch helemaal niet..

Vandaag laat ik jullie namelijk zien dat je ook hartstikke makkelijk een gezond en vooral heel lekker bananenbrood kan maken!

DSC_0274

Wat heb je allemaal nodig?

-3 (rijpe) bananen

-50 gram ontpitte dadels

-3 eieren-100 gram amandelmeel

-50 gram havermout

-1 ½ theelepel bakpoeder

-Handje ongebrande noten (walnoten/amandelen/pecan/hazelnoten, etc.)

-Zout

– Eventueel handje cranberry’s voor extra smaak

DSC_0285

Hoe maak je bananenbrood?

 Om te beginnen verwarm je de oven op 175 graden. 

1. De havermout mix je in een staafmixer tot meel.

2. Daarna mix je de banen met de dadels tot een gladbeslag.

3. In een kom klop je de eieren luchtig op, hier voeg je nog wat zout toe.

4. Nu voeg je de eieren, het bakpoeder, het amandel- en zelfgemaakte havermoutmeel bij het beslag.

5. Als laatst voeg je nog de ongebrande noten erbij.

6. Roer het beslag nog even goed door, daarna kan het beslag in de cakevorm die vervolgens voor 45-50 minuten in de oven moet.

DSC_0280

En dan is de overheerlijk lekkere bananenbrood klaar!

Hebben jullie wel eens bananenbrood gegeten? En anders wordt het hoog tijd!

3 Reactie’s op “Gezond bananenbrood”

  1. Hoi,

    Kan ik de amandelmeel vervangen? En wat is dan de beste optie?
    Ik heb speltmeel en boekweitmeel thuis.

    Ik zou graag met amandelmeel gaan bakken, maar het is zo duur :(

    Beantwoorden
    • Hoi Geke,

      Ja dat kan zeker! Je kunt het allebei gebruiken, eigenlijk kun je alle soorten meel wel als vervanging gebruiken! Voor wat je in huis hebt zou ik voor de boekweitmeel gaan. Ja ik snap het, jammer he! Het is alleen wel heel gezond :) Succes!

      Beantwoorden

Plaats een reactie

CommentLuv badge