door Iris Venema | Categorie: Fruit, Slider

Deze quinoa salade met granaatappel pitjes en sperziebonen is heerlijk zoet en knapperig. Het staat binnen 20 minuten op tafel en dus zeker de moeite waard!

Het idee van dit recept heb ik van Jouw fabriek, bij haar variatie heeft ze er nog olijven bij, zelf hou ik totaal niet van olijven dus dat heb ik niet! Je zou het ook eventueel als diner kunnen eten met misschien nog iets erbij.

DSC_9838

Hier komt het recept voor 1 persoon:

-75 gram quinoa

– 150 gram sperziebonen

– 1/2 groene paprika

–  50 gram groene olijven

– 1/2 rode ui

– ½ granaatappel

Voor de dressing

– olijfolie

– zout en peper

– citroen sap

– peterselie

DSC_9839

En zo maak je het:

Kook de quinoa ongeveer 15-20 minuten, van te voren wel even wassen. Daarna zet je een pannetje met water op het vuur, ondertussen dop je de sperziebonen en kook je ze voor 3 minuten. Dit zodat je de voedingstoffen het meest tot zijn recht laat komen, en de sperziebonen nog lekker knapperig zijn. Hierna giet je ze af en spoel je ze in koud water af. De paprika snij je in reepjes, en de ui snij je heel fijntjes. En als je nog olijven gebruikt, doe je deze in plakjes. Deze drie ingrediënten doe je samen in een kom. Nu is het nog even wachten op de quinoa en als dat klaar is voeg je dat samen met de granaatappel pitjes bij de rest in de kom. Nog even roeren en als laatste kun je de simpele dressing er over heen doen.

DSC_9852

Lijkt het jullie wat en zijn hier meer quinoa fans?

Follow on Bloglovin

 

Een Reactie op “Gezonde lunch: Quinoa salade”

Plaats een reactie

CommentLuv badge