door Iris Venema | Categorie: Fruit, Slider

Vandaag laat ik zien hoe je heerlijke notenbroodjes kan maken. Heerlijk voor bij de lunch en je kan ze zonder beleg eten, of met bijvoorbeeld gezonde eiersalade!

De noten geven een knapperige bite en doordat je amandelmeel gebruikt krijg je een heerlijk verzadigt gevoel. Lets try!

DSC_0806

Wat heb je allemaal nodig voor notenbroodjes?

  • 75 gram amandelmeel
  • 70 gram ongezouten notenmix
  • 50 gram rozijnen
  • 2 eetlepels hutten käse
  • 20 gram roomboter
  • 3 eieren
  • 1 theelepel bakpoeder
  • klein theelepeltje zout

DSC_0549

Hoe maak je notenbroodjes?

1. Hak de noten in stukjes en doe deze samen met het amandelmeel, rozijnen, zout en de bakpoeder in een kom. Verwarm de oven voor op 175 graden.

DSC_0567

2. Doe de 3 eieren in een andere kom en voeg daar twee lepels Hutten Käsen en vloeibare roomboter toe, goed mixen.

DSC_0566

3. Voeg dan het ei mix toe aan de droge ingrediënten.

DSC_0569

4. Dit mix je goed door elkaar tot je dit beslag krijgt.

DSC_0573

5. Verdeel nu het deeg over de bakplaat (op bakpapier). Je kunt er zelf voor kiezen hoe dik je ze wil, ik had ze vrij dik. Stem daar je bak tijd wel op af! Ik deed mijne 25 tot 30 minuten in de oven.

DSC_0575

En dan zijn ze klaar! Je kunt ze warm of koud eten, al ze koud zijn zijn ze iets knapperiger. Ik vond ze de volgende dag nog lekkerder smaken!

DSC_0806

Hoe lijkt jou deze notenbroodjes?

4 Reactie’s op “Gezonde notenbroodjes”

Plaats een reactie

CommentLuv badge