door Iris Venema | Categorie: Fruit, Slider

Afgelopen zondag heb ik heerlijk genoten van dit heerlijke taartje in de zon. In het weekend was ik namelijk druk bezig in de keuken om een zelf samengestelde avocadotaart te maken. En weet je wat? Hij is super goed gelukt!

Het is echt een taart geworden waar je je vingers bij aflikt, want geloof me: je zult het heerlijk vinden! En laat dat nou even helemaal niet erg zijn want er zitten super gezonde ingrediënten in. In avocado’s zitten bijvoorbeeld veel eiwitten, vezels en gezonde vetten die weer goed zijn voor je hart en bloedvaten. Verder zitten er nog zo’n twintig belangrijke voedingstoffen in (waaronder: vitamines A,C,D,E,K en B). Dat noem ik nou nog eens een superfood!

De taart heb ik gedecoreerd met groene thee poeder wat ik heb meegenomen uit Tokio, dat kun je met een zeefje erover heen strooien. Verder wat eetbare viooltjes en lieve kuikentjes om de taart helemaal in de sfeer van Pasen te brengen!

DSC_7072

DSC_7068

Wat heb je allemaal nodig?

Bodem

  • 100 gram pecannoten
  • 100 gram zonnebloempitten (amandelen kan ook)
  • 10 gedroogde dadels
  • 1 eetlepel gesmolten kokosolie

Vulling

  • 4 rijpe avocado’s
  • 15 gedroogde dadels
  • 120 ml kokosmelk
  • 100 ml kokosolie
  • 2 eetlepels kokosrasp
  • 2 tl vanille essence
  • 1 eetlepel limoensap
  • 5 blaadjes gelatine
  • snufjes zout

Hoe maak je de taart?

1. We beginnen met de bodem. Maal als eerste de noten alvast een beetje, maal daarna de dadels fijn. En voeg als laatst de noten, dadels en de gesmolten kokosolie fijn en mix/maal verder.

2. Leg een bakpapiertje in de springvorm, vet de vorm in en verdeel het mengsel op de bodem en druk het plat. Daarna kan de bodem in de koelkast en beginnen we met de vulling.

3. Leg de blaadjes gelatine in een bakje met koud water en laat voor vijf minuten staan.

4. Voor de vulling maal je ook hier eerst weer de dadels goed. Daarna kun je de rest van de ingrediënten ook toevoegen (behalve de kokosmelk) en mixen tot een beslag.

5. Zet een pannetje op het vuur en laat de kokosmelk zachtjes koken, zet het vuur weer uit als het kookt. Knijp de gelatineblaadjes uit en voeg bij de kokosmelk, roer het door en laat het afkoelen (zorg ervoor dat het nog wel vloeibaar is bij de volgende stap). 

6. Voeg als laatst het kokosmelk-gelatine mengsel bij de rest van het mengsel in de mixer en mix nog een keer. Nu is je beslag klaar!

7. Pak de springvorm met de bodem uit de koelkast en giet het mengsel in de vorm. De taart moet nu nog voor een paar uur opstijven in de koelkast.

Daarna kun je uiteraard de taart nog decoreren met eetbare bloemetjes, andere paasdecoraties, pure chocola of groene thee poeder. Eetsmakelijk!

DSC_7068

DSC_7062

DSC_7059

DSC_7061

DSC_7072

 

 

Een Reactie op “Gezonde paas avocadotaart”

Plaats een reactie

CommentLuv badge