door Iris Venema | Categorie: Fruit, Slider

Valentijnsdag komt er weer aan! Dit is de derde Valentijnsdag dat ik samen ben met mijn vriend, heb jij ook een vriend? of wil je gewoon iets lekkers maken voor iemand anders met Valentijnsdag? Dan heb ik nog wel een  lekker receptje voor je!

Nu ik in Tokio zit heb ik helaas geen tijd om de hele dag door te bakken, sterker nog: ik word snel bij een soort AH ToGo afgezet met de bedoeling dat ik snel lunch uitzoek en dan rijden we weer door naar de volgende castings. Maar gelukkig heb ik nog een hele voorraad receptjes die al wel eerder online zijn gezet, alleen niet zo vaak bekeken omdat ik toen net begon met mijn blog.

Ohja, hier in Tokyo houden ze ook wel van Valentijn! Overal vind je ineens tijdelijk speciale Valentijn’s chocolade winkels, speciale menu’s in cafe’s en restaurants en zelfs de convenience store’s doen mee! Dan heb je hier ook nog heerlijk donut winkels die een lief brownie donut in de vorm van een hart aanbieden met als vulling gesmolten chocola!! Wisten jullie trouwens dat hier in Japan alleen de vrouwen iets aan mannen geven op Valentijnsdag? En dat is eigenlijk altijd chocola en voor je geliefde met nog iets extra’s. Op 14 maart is het dan de beurt aan de mannen, zij geven dan (gelukkig haha) ook iets aan de vrouwen!

crispycreme

En dit zie je dan ook echt overal. Kan je begrijpen dat ik het hier moeilijk heb haha? Goed maar snel door naar het recept, want gelukkig is die een stuk gezonder!

header2

Wat heb je allemaal nodig voor de cake?

– 1 kopje haver
– 1 rijpe banaan
– 1 kopje amandel melk
– 1 gestoomde rode biet
– 1 theelepel vanille extract
– 1 theelepel lijnzaad
– 2 theelepels bak poeder
– snufje zout
– klein scheutje citroensap

Wat heb je allemaal nodig voor de topping?

– 50 gram roomkaas
– 1 lepel Griekse yoghurt
– 1 theelepel honing
– druppels van het bietensap (voor de kleur roze)

1.  Doe de gestoomde biet in de staafmixer samen met wat citroensap.

DSC_0006

DSC_0008

Zo komt het eruit te zien.

DSC_0011

DSC_0014

2. Voeg daarna een banaan toe.

DSC_0017

3. Dit doe je vervolgens in de blender, samen met de rest van de ingrediënten.

DSC_0019

 

4. Zo, de bakmix is klaar! Dit kan nu in de bakvorm.

DSC_0031

5. En die doe je vervolgens een half uur in de (voorverwarmde) oven op 180 graden.

DSC_0039

6. Zo ziet de bovenkant eruit, maar die draai je om..

DSC_0043

7. Want zo ziet de onderkant eruit, veel egaler om er een topping op te doen ;)

DSC_0044

8. De taart zet je een kwartiertje in de koelkast. Onder tussen gaan we verder met de topping! Voeg de roomkaas, honing, en de Griekse Yoghurt in de staafmixer.

DSC_0047

9. Daarna voeg je de bietensap toe en mix je nog een keer. (Hoeveelheid ligt aan de kleur die je wil)

DSC_0049

10. De topping is nu klaar, uitsmeren maar!

DSC_0052

11. Eventueel nog versieren met bijv. bloemetjes, hartjes of vers fruit!

DSC_0062

En je bent klaar! Nu heb je een heerlijke gezonde Valentijnskaart gemaakt, zeker leuk om voor Valentijnsdag te maken!

DSC_00854

Ik ben erg benieuwd wat jullie ervan vinden! Gaan jullie ook nog wat maken voor Valentijnsdag?

Plaats een reactie

CommentLuv badge