door Iris Venema | Categorie: Beauty, Fruit, Slider

Het weer is mooier (naja nu even niet) en een nieuw hardloopseizoen is begonnen. Iedereen plaats leuke actieve foto’s op Instagram van het hardlopen en langzaam begin je te denken of je zelf ook niet eens moet gaan hardlopen. Samen met hardlooptrainer Aad Verheul heb ik verschillende thema’s over hardlopen besproken.

In dit eerste artikel gaan we het hebben over hoe je eigenlijk moet beginnen en hoe je hardlopen vol houdt!

Veel mensen beginnen met hardlopen voor een betere conditie, de gezondheid; mensen zijn te zwaar en willen afvallen, willen mee doen met een omloop of laten zich overhalen door anderen die zweren bij hardlopen.

running2

Bron 

Beginnen

Wat is dan de beste manier om te beginnen? ‘Ten eerste, je moet volledig 100% gemotiveerd zijn anders gaat het niet lukken, dus laat je niet opjutten.’ Vertelt Aad, hij traint beginnende hardlopers voor de omloop van Grolloo. Heb een doel waar je echt voor wil werken. ‘Je moet met je verstand hardlopen, vooraf heb ik altijd een gesprek met deze mensen over hun beweegredenen en hun huidige gezondheid. Als ik het niet vertrouw stuur ik ze door naar een Sport Medisch Adviescentrum’

Voorbereiding

Een goede voorbereiding is belangrijk. Zorg voor goede hardloopschoenen en let op je voeding, gezonde voeding is ook erg belangrijk. Het is namelijk niet sporten óf gezond eten maar een combinatie van beiden. ‘Met een groep of vriendin houdt je gemotiveerd. Ga daarom eens een keer samen hardlopen.’

ee

Bron

Beginnersschema

Loop niet te hard van stapel, als je net begint met hardlopen is je lichaam nog niks gewend. Je lichaam moet een conditie opbouwen. Wees dus niet ongeduldig en bouw je trainingsschema geleidelijk op. Vergeet niet dat je niet binnen 1 dag verschil ziet! Dit duurt misschien een maand, maar zie je dan eindelijk verschil dan kan dat ook weer erg motiverend werken. Geef dus vooral niet op!

Hieronder is een goed beginners schema die je zou kunnen volgen.

hardloopschema

 

Volgende keer gaan we het hebben over waarom hardlopen nu zo goed voor je is!

 

2 Reactie’s op “Hardlopen voor beginners!”

  1. Handig, gelukkig heb ik ook een broer die erg fanatiek met hardlopen en me altijd tips geeft!
    Ik heb trouwens ook net een post online gezet over mijn testshoots en jij staat er tussen :)

    Beantwoorden

Plaats een reactie

CommentLuv badge