door Iris Venema | Categorie: Fruit, Slider

Koekjes bakken is natuurlijk hartstikke leuk om te doen. En gelukkig kan dit ook nog eens gezond. Vandaag laat ik aan jullie zien hoe je lekkere haverkoekjes met cranberry’s maakt.

Nu ik in Tokio zit heb ik helaas geen tijd om de hele dag door te bakken, sterker nog: ik word snel bij een soort AH ToGo afgezet met de bedoeling dat ik snel lunch uitzoek en dan rijden we weer door naar castings. Maar gelukkig heb ik nog een hele voorraad receptjes die al wel eerder online zijn gezet, alleen niet zo vaak bekeken omdat ik toen net begon met mijn blog. Dus vandaar!

DSC_0307

Wat heb je allemaal nodig?

– 100 gram havermout
– 12 gram gesmolten roomboter (of kokosolie)
– 2 eetlepels honing
– gemalen kokos
– 1 theelepel bakpoeder
–  1,5 eetlepels gedroogde cranberry’s
– Pure chocolade (minimaal 77%)
–  zout

DSC_0362

 

Hoe maak je haverkoekjes? 

Verwarm de oven voor op 190 graden.

1. Meng de havermout, kokos olie of boter, honing, kokos, bakpoeder en 1 mespuntje zout in een kom.

2. Voeg 60 ml heet water toe en kneed het tot een soepel deeg, voeg nu ook de cranberry’s toe.

DSC_0343

3. Rol balletjes in je hand en druk ze plat op de bakplaat (met bakpapier)

DSC_0348

4. Daarna kunnen ze in de oven voor ongeveer 25 minuten. Na die tijd nog een uur laten afkoelen.

DSC_0350

5. Nu is het tijd om de pure chocolade te smelten. Met een lepel zigzag je de gesmolten over de koekjes heen.

DSC_0354

Wist je dat..

Hoe hoger het cacaogehalte in de pure chocola hoe gezonder de chocolade voor je is.

DSC_0297

De chocolade nog even hard laten worden en de overheerlijke koekjes zijn klaar!

Plaats een reactie

CommentLuv badge