door Iris Venema | Categorie: Fruit, Slider

Eigenlijk ontbijt ik elke morgen met havermout of muesli en daar varieer ik op los! Vandaag laat ik een heerlijke cake zien van havermout die weer heel anders smaakt. Namelijk heerlijk zoet, benieuwd? Lees snel verder!

Het recept komt van fitbeauty, echt een hele leuke blog over gezond eten; aanrader! En ook dit recept is zeker een aanrader. De cake is heerlijk zoet en smeuïg! Ik weet zeker dat jullie dit ook smullen vinden.

DSC_1013

Wat heb je allemaal nodig?

  • 160 gram havermout
  • 3 eetlepels kokosolie (of boter)
  • 480 ml amandel melk
  • 4 eetlepels lijnzaad
  • 120 ml honing
  • 1 banaan
  • 1 ei
  • bosbessen
  • kaneel zoveel je lekker vind

Hoe maak je de cake?

1. Verwarm de oven voor op 180 graden. Doe nu de kokosolie, amandelmelk en de honing in een kom en meng dit door elkaar. 

DSC_0958

2. Doe nu de havermout erbij er roer dit weer door.

DSC_0965

3. Voeg nu de lijnzaad toe en het ei, mix dit weer goed door elkaar.DSC_0970

4. Nu doe je de kaneel erbij, en dat mag lekker veel zijn! Hoeveelheid bepaal je natuurlijk lekker zelf.

DSC_0975

5. In het bakblik doe je een beetje kokosolie, olijfolie of boter om het in te vetten vervolgens leg je er plakjes banaan in.

DSC_0981

6. Hierna giet je het haver-mengel erover, bovenop heb ik nog wat lijnzaad gedaan. Doe als laatst de bosbessen erboven op, dit kan natuurlijk ook met ander fruit! Zet de schaal voor 40 tot 50 minuten in de oven.

DSC_0984

Als hij klaar is zul je zien dat hij nog wat nat is maar dat komt goed; laat hem volledig afkoelen en zet hem in de koelkast. Je zult merken dat dit de volgende morgen beter is! Omdat hij nu steviger is kun je hem ook alvast handig in 6 stukken snijden voor de hele week.

Ik kon ’s morgens in elk geval niet wachten op mijn heerlijke ontbijt. Warm hem nog even weer op in de magnetron.

PicMonkey Collage3

 

Hoe lijkt jou deze havermout ontbijt cake?

5 Reactie’s op “Havermout cake voor ontbijt of lunch”

Plaats een reactie

CommentLuv badge