door Iris Venema | Categorie: Fruit, Slider

In New York is er al weer een nieuwe health trend: souping! Het schijnt gezonder, lekkerder en vooral een voedzamere variant te zijn van smooties en juices. Zet jullie soeppan maar vast op het vuur, want ik heb een heerlijk courgettesoep recept voor jullie!

Maar waarom is het zo gezond? In tegenstelling tot wat sommige health goeroes roepen schijnt warm gezond te zijn. Sommige voedingstoffen worden pas opgenomen na voldoende verhitting. Ook krijg je bij souping minder suikers binnen omdat bij juicen veel fruit gebruikt. Soep is daarentegen gemaakt van groente en bevatten dus veel minder tot geen suiker. Nou, zijn jullie benieuwd naar mijn recept?

courgetteheader

Wat heb je nodig? voor ongeveer een halve liter (3/4 kommen)

  • 2 courgettes
  • 1 ui, wit of rood
  • teentje knoflook
  • bouillon blokje, smaak naar keuze
  • water, ongeveer halve liter
  • peper en zout
  • optie: el Italiaanse kruiden

Serveer heerlijk met wat crème fresh! :)

Hoe maak je de soep?

1. Snijd de courgette in blokjes, snipper de ui en snijd de knoflook fijn.

2. Verhit in een soeppan wat olijfolie en fruit de ui en knoflook. Kies je ervoor om (net zoals ik deze keer) Italiaanse kruidien door de soep te doen, voeg deze dan al bij de ui en knoflook toe voor een lekker intense smaak! Zodra de ui er glanzig uitziet voeg je de courgette blokjes toe en bak het voor vijf minuten mee.

3. Voeg nu het water erbij totdat de groente net onderwater staat en doe er het bouillon blokje ook bij. Breng het water aan de kook en zet zodra het water kookt het vuur laag. Laat dit voor 20 minuten pruttelen in de pan.

4. Pureer de soep met een staafmixer en klaar is kees!

courgette1

Plaats een reactie

CommentLuv badge