door Iris Venema | Categorie: Fruit, Slider

Bij Pasen hoort een een lekkere Paasstol, vind ik. Daarom moest ik vorig jaar wel even slikken toen ik voor het eerst ‘suikervrij’ Pasen vierde. Maar ik ben Iris niet als ik niet zelf aan de slag was gegaan om een gezonde versie te maken.

Door gebruik te maken van amandelmeel is de stol vrij koolhydraatarm. En voor de spijs gebruikte ik voor de verandering een keer eens cranberry’s maar hou je daar niet van zou je ook voor gewone (witte)rozijnen kunnen kiezen. Dan word het een beetje hetzelfde als de vulling van mijn gevulde speculaaskoek. Anyway, de Paasstol is super lekker! Dus lekker gaan bakken en geniet van een plakje verantwoorde Paasstol!

DSC_0821

Wat heb je allemaal nodig voor een gezonde paasstol? 

  • 350 g amandelmeel
  • 2 theelepels bakpoeder
  • 70 g gesmolten roomboter
  • 1,5 eetlepel geraspte kokos
  • 3 eetlepels honing
  • 6 eieren
  • 80 g rozijnen
  • 80 g cranberries
  • 80 g gemende noten
  • 20 g amandelschaafsel

Voor het amandelspijs

  • 120 g amandelmeel
  • 120 gr gedroogde cranberries
  • Sap van 1 limoen

Hoe maak je een gezonde paasstol?

1. Meng de drie ingrediënten voor de spijs samen in een keukenmachine of blender

2. Kneed het spijs nog even goed met je handen en maak er daarna een rolletje van die je wikkelt in folie, leg hem in de koelkast Let er op dat hij even lang is als de cake vorm!

DSC_0699

3. Verwarm de oven voor op 180 graden.

4. Doe nu het amandelmeel, de bakpoeder, gerapste kokos, honing, eieren en de gesmolten roomboter in een kom.

DSC_0705

5. Mix het goed door elkaar.

DSC_0706.

6. Hak de noten door midden.

DSC_0708

7. En voeg deze samen met de cranberry’s en de rozijnen toe aan het beslag. Mix dit weer door elkaar.

DSC_0709

8. Vet je bakblik in met wat roomboter (bij een siliconen bakblik zoals de mijne hoeft dat niet) en vul hem met de helft van je deeg.

DSC_0711

9. Nu pak je de spijs uit de koelkast en leg je die erop.

DSC_0713

10. Doe nu de rest van het deeg erop en bestrooi het met de amandelschaafsel, druk het wel een beetje aan.

DSC_0719

11. Nu kan de paasstol voor 45 minuten in de oven. Dit wordt straks smullen!

DSC_0720

En klaar is die! Wauw wat ziet hij er mooi uit hé? Maar hij smaakt minstens zo lekker!

DSC_0821

 

Gaan jullie met Pasen ook altijd gezellig met de familie lunchen? Ik ben erg benieuwd of jullie deze paasstol net zo lekker vinden als ik!

Plaats een reactie

CommentLuv badge