door Iris Venema | Categorie: Fruit, Slider

Eigenlijk eet ik ’s morgens altijd havermout, maar pas ik het wel aan het seizoen aan. In de zomer bijvoorbeeld (overnight) oatmeal met vers fruit. In de herfst/winter wil ik het lekker warm hebben met de echte winter combinatie appel en kaneel! Vandaag laat ik zien hoe ik die altijd klaar maak.

Zoals ik net al zei is de combinatie appel en kaneel super! Doordat je de appel erdoor doet wordt ie ook een beetje zacht. Heerlijk in je warme pyjama op de bank ploffen met de warme geur van kaneel (of appeltaart haha) om je heen!

Maak jij dit wel eens klaar?

DSCN1831_1

Wat heb je allemaal nodig?

  • 200 ml melk naar keuze (ik gebruik amandelmelk)
  • 4 of 5 eetlepels havermout
  • 1 klein zoet appeltje of een halve gewone appel
  • klein handje rozijntjes
  • kaneel naar behoefte

DSCN1817

Hoe maak je de havermout?

Dat kan op twee manieren! De snelle manier is met de magnetron, wil je dat liever niet gebruik dan een pannetje op het vuur.

In een pannetje

Doe de (amandel)melk in een pannetje op middelhoog vuur en wacht tot het kookt. Voeg al roerende 4 of 5 eetlepels havermout toe. Draai het vuur lager en blijf roeren. Voeg na 2 minuten de kaneel, stukjes appel en de rozijntjes ook toe en laat nog voor 5 min op laag vuur. Doe er nog wat extra melk of water bij als de pap te dik wordt!

 In de magnetron

Doe de havermout met de melk in een kommetje en zet voor een minuut in de magnetron. Haal er weer uit om goed door te roeren. Voeg nu ook de kaneel, appel en de rozijntjes toe en zet terug in de magnetron voor 1,5 minuut.

Eet smakelijk!

DSCN1831_1

 

Plaats een reactie

CommentLuv badge