door Iris Venema | Categorie: Fruit, Slider

Overal zie ik pompoenen te koop, ook niet gek want het is nu hét seizoen van de pompoen. Heerlijk vind ik het om er bijvoorbeeld een soepje van te maken. Maar wat kan je er nog meer mee? Nou in deze heerlijke cake verwerken bijvoorbeeld!

Gisteren was een typische zondag. ’s Morgens nog even hardlopen en vanaf begin in de middag alleen maar regen. En wat doe je dan op zo’n herfstige zondag? Juist, je duikt de keuken in en gaat lekker bakken! Gisteren maakte ik deze cake en vandaag deel ik met jullie het recept.

Je kunt hem lekker delen bij de thee of misschien eten bij je ontbijt met wat amandelpasta! Ik vind hem het lekkerst als ‘ie nog een beetje warm is. Ook benieuwd geworden hoe je pompoensoep maakt? Dat recept laat ik je hier zien.

pompoencake2

Wat heb je allemaal nodig?

  • 120 gram amandelmeel
  • 180 gram geroosterde pompoen
  • 3 eieren
  • 1 el gesmolten kokosolie
  • 1 el agave siroop
  • 1 vanillestokje
  • 1 tl bakpoeder
  • 2 el pompoenpitten
  • 1 el lijnzaad
  • 1 tl kaneel
  • 2 kleine tl zeezout
  • cakevorm van ongeveer 15 cm

Hoe maak je het?

1. Verwarm de oven voor op 180 graden. Snijd daarna de pompoen in blokjes en leg ze op de bakplaat met een klein beetje kokosolie erover. Zet het nu voor 40 minuten in de oven.

2. Daarna mix je de pompoen samen met de agavesiroop, eieren, kokosolie en en de inhoud van 1 vanillestokje (vanillestokje met de punt van een mes in de lengte open splijten en de inhoud (het merg) er uit schrapen).

3. Doe nu de inhoud wat in de blender zit in een grote kom en voeg er de overige ingrediënten bij. Even goed doorroeren!

4. Vet nog even je cakevorm in met wat kokosolie of boter (bij een siloconenblik hoeft dit niet) en doe daarna het mengsel in de vorm en bak in 45 min. gaar!

pompoencake1

pompoencake2

Ik ben heel benieuwd wat jullie van deze lekkere herfstcake vinden! 

 

5 Reactie’s op “Lekkere herfst pompoencake”

Plaats een reactie

CommentLuv badge