door Iris Venema | Categorie: Fruit, Slider

Ik ben dol op gerechten met quinoa, en ik verbaasde mezelf er eigenlijk over dat ik bijna geen gerechten heb gedeeld met quinoa aan jullie! Dat heb ik één keer eerder gedaan, maar dat was al eeuwen geleden. Tijd voor nog een quinoa receptje!

Het andere quinoa recept was een frisse salade met boontjes en granaatappel pitjes en nu wil ik jullie een lekker Mexicaans geïnspireerd recept laten zien. Ziet er goed uit hé? Snel door naar het recept!

DSC_0327 - Edited

 

Wat heb je allemaal nodig?

  • 150 gram quinoa
  • 75 gram mais
  • 200 gram kidneybonen
  • 100 gram kersttomaatjes
  • 1 avocado
  • 1 rode ui
  • eventuele handje koriander

Dressing

  • 1/5 sap limoen
  • 3 eetlepel olijfolie
  • peper en zout

Hoe maak je het?

1. Kook de quinoa voor 12 minuten (volgens verpakking).

2. Was de kidneybonen en laat de mais uitlekken. Voeg dit bij de quinoa.

3. Snijd de tomaatjes in kwartjes en de rode ui in have ringen. Snijd de avocado doormidden, maak van beide helften blokjes en voeg alles bij de quinoa.

4. Voeg de olijfolie en limoensap bij elkaar voor de dressing. Met peper en zout kun je het op smaak maken!

5. Als laatst kun je de schotel garneren met koriander.

 

DSC_0331 - Edited

DSC_0327 - Edited

 

 

Plaats een reactie

CommentLuv badge