door Iris Venema | Categorie: Fruit, Slider

Gisteren had ik echt zin om iets te maken, maar wat? Zaterdag had ik een nieuw siliconen bakvorm gekocht en ineens schoot er een ideetje naar mn hoofd. Dus dook ik de keuken in om te proberen of het ook echt een succes zou worden, en ja hooor! Deze choco taartjes zijn echt super lekker geworden.

Voor de toppings kon ik niet kiezen; moerbeien en gojibessen óf zal ik iets met framboos doen? Uiteindelijk heb ik ze alle twee  maar uitgeprobeerd en ze zijn beide erg lekker! Natuurlijk kun je zelf ook eindeloos variëren met toppings die je zelf lekker vind!

Het is belangrijk om een siliconen bakvorm te gebruiken voor dit recept! Omdat de bakvorm flexibel is krijg je de taartjes er weer makkelijk uit.

DSC_0296

Wat heb je allemaal nodig voor 6 stuks?

  • 80 gram haver
  • 40 gram amandelmeel
  • 7 dadels
  • 25 ml water
  • 3 snufjes zout
  • 110 gram kokosolie
  • 2,5 el rauwe cacaopoeder
  • 10 druppels stevia
  • 1 tl honing
  • 1 el kokosbloesemsuiker (+ extra voor bovenop)

Toppings: Doe vooral wat je lekker vind!

  • moerbeibessen
  • gojibessen
  • frambozen
  • wat noten

Hoe maak je het?

1. Maal de havermout en de amandelmeel even samen, haal dit er daarna weer uit. DSC_0256

2. Maal dan de dadels fijn, en mix tenslotte alles samen; de dadels, haver/amandelmeel, water en drie snufjes zout.

DSC_0258

3. Nu krijg je een mooi plakkerig deeg, verdeel deze in 6 gelijke stukken.

DSC_0261

4. Druk ze nu allemaal gelijkmatig plat en zet het weg.

DSC_0264

5. Laat de kokosolie au bain-marie smelten, en voeg hierna de cacaopoeder, honing, kokosbloesemsuiker en de stevia toe. Proef zelf hoe zoet je het wil!

DSC_0267

6. Giet nu het chocolade mengsel over het deeg in de cupcake vormpjes. Zet voor 20 minuutjes in de koelkast.

DSC_0271

7. Na 20 minuutjes is de kokosolie weer wat gaan stollen, nu kun je dus de toppings erop doen! Zet hierna weer in de koelkast of vriezer tot ze volledig hard zijn.

Omdat het schiliconenbakvormpjes zijn kun je ze er makkelijk uit halen! Wil je ze serveren zet ze dan tien minuten eerder alvast uit de koelkast! Geniet van je gezonde snack!

DSC_0296

DSC_0324

DSC_0298

DSC_0297

Hoe lijkt jou deze heerlijke choco taartjes?

 

 

 

4 Reactie’s op “No bake: Mini choco taartjes”

  1. Heyy wat een origineel resept ik zag de foto op instgram voorbij komen en dacht ik neem eventjes een kijkje op je site ! Je typt het leuk uit , het is allemaal erg duidelijk!

    Maar nu een vraag waar koop je amandelmeel?

    Groetjes Esmée

    Beantwoorden
    • Hoi Esmee,

      Wat leuk dat je mij via Instagram hebt ontdekt! Bedankt voor het compliment!
      Amandelmeel kun je tegenwoordig ook gewoon kopen bij de Albert Heijn, en ik denk ook wel bij de Jumbo. Anders kun je het kopen bij een gezondheidswinkel (de Tuinen, G&W winkel of Ekoplaza). Als je de taartjes gaat maken, laat je dan even weten hoe het is geworden? Ben erg benieuwd!

      Liefs

      Beantwoorden

Plaats een reactie

CommentLuv badge