door Iris Venema | Categorie: Fruit, Slider

Een tijdje geleden plaatste ik al een keer het recept van een ‘basis’ bananenbrood. Daarna heb ik veel verschillende soorten gemaakt en vandaag laat ik aan jullie een heuse pindakaas bananenbcake (brood) zien! Het geeft het een net wat andere smaak en de structuur is ook anders. Ik vind het meer een cake dan een brood, vandaar dat ik het gewoon pindakaas bananencake noem ;)

Ik ben dol op bananenbrood. De ene keer gooi ik er kaneel, rauwe cacao of noten door heen of juist fruit zoals goji bessen of cranberry’s! De structuur van deze bananencake is anders dan mijn vorig recept. Dit komt omdat ik hier veel minder (amendel)meel voor gebruikt heb.

DSC_1666

 

Wat heb je allemaal nodig voor deze cake?

  • 2 bananen
  • 3 eieren
  • 16 gewone dadels (10 medjoul dadels)
  • 4 eetlepels amandelmeel
  • 3 eetlepels pindakaas
  • 2 eetlepels honing
  • 1 theelepel bakpoeder
  • 1/2 sap van citroen
  • eventueel: pinda’s of andere noten en/of rozijnen en amandelschaafsel voor bovenop

Hoe maak je de pindakaas bananencake?

1. Warm de oven voor op 175 graden.

2. Mix de dadels en de bananen tot een goed mengsel.

3. Doe daarna de rest van de ingrediƫnten erdoor en mix dit weer.

4. Vet je cakevorm in met boter of kokosolie, tenzij je een siliconen vorm hebt zoals ik.DSC_0719

5. Doe daarna het beslag in de vorm, doe bovenop eventueel amandelschaafsel en bak het in 35 tot 40 minuten klaar.

 

Yummy de overheerlijke bananencake is klaar! Als je de cake uit de oven haalt moet je het nog even tien minuten laten staan, want anders kan die in elkaar zakken of uit elkaar vallen.. en dat willen we niet!

DSC_1666

 

Hoe lijkt jou deze lekkere pindakaas bananencake?

 

 

Plaats een reactie

CommentLuv badge