door Iris Venema | Categorie: Fruit, Slider

Zoals sommigen misschien wel weten is pompoen een van mijn favoriete groenten. Ik kan het werkelijk bij alles eten. Het leek me daarom leuk om ook aan de hummus een draai te geven. 

Verder heb ik ook zelf chipjes gemaakt van groente uit de oven. Zoals zoete aardappel, pastinaak en rode biet, erg lekker om in de pompoen humus te dippen! Deze foto heb ik trouwens gemaakt op school, we kregen de opdracht om een culinaire foto te maken. Nou voor mij geen probleem hoor haha.

pompoenhummus1

Wat heb je allemaal nodig?

Voor de hummus:

  • halve pompoen
  • 3 eetlepels tahin
  • 1/2 theelepel zout
  • 1 theelepel komijn
  • 1 theelepel kaneel
  • 1 teentje knoflook
  • sap van halve citroen
  • 8 eetlepels water
  • peper naar smaak

Voor de groente chips:

  • zoete aardappel
  • pastinaak
  • rode biet ( alle drie, hoeveelheid naar eigen behoefte!)

Hoe maak je de humus

  1. Zet je oven aan op 200 graden en rooster de halve pompoen voor 40 minuten in de oven.
  2. Haal daarna de schil makkelijk er van af en mix samen met de andere ingredi├źnten in je keukenmachine of staafmixer. Iets te dik? Dan kan je eventueel wat water toevoegen.

Hoe maak je de chips?

  1. Verwarm de over voor op 180 graden
  2. Snij de aardappel, pastinaak en rode biet in flinterdunne plakjes met een mandoline of met een kaasschaaf.
  3. Leg de stukjes op de bakplaat. Zorg dat ze niet over elkaar liggen want dan kunnen ze niet knapperig worden.
  4. Besprenkel met een beetje kokosolie en zout.
  5. OPLETTEN: De zoete aardappel moet waarschijnlijk 20/30 minuten in de oven. De pastinaak en de rode biet 15 tot 20 minuten. Draai de stukjes na 10 minuten om. Zachte plakjes laat je nog even wat langer in de oven.
  6. En dan is je chips klaar! Ze zijn het lekkers om gelijk om te eten want na een tijdje gaat de krokantheid er wat af. Maar dat maakt niet uit, ze zijn veelte lekker om te laten staan.pompoenhummus1

 

 

Plaats een reactie

CommentLuv badge