door Iris Venema | Categorie: Fruit, Slider

Ik wilde al een tijdje een quiche maken maar niet van bladerdeeg, want ja niet zo gezond. Toen moest ik gelijk aan havermout denken! Ik ben wat rond gaan kijken op het internet en heb daaruit mijn eigen recept gemaakt. Iets voor de vulling bedenken was ook niet zo moeilijk: pompoen natuurlijk! 

Pomoen is echt mijn favoriete groente en je kan er ook best veel mee! Je hoeft er niet alleen pompoensoep van te maken of te eten uit de oven maar dus ook heerlijk verwerken in een quiche! Pompoen zit boordevol vitaminen, mineralen, maar ook mineralen. Iets waar vegetariërs of veganisten veel baat bij hebben! Hieronder laat ik jullie het recept zien voor deze heerlijke quiche.

header1

Wat heb je allemaal nodig?

Voor de bodem:

  • 120 gram havermout, 60 gram fijn gemaald
  • 80 gram kikkererwtenmeel
  • 2 eieren
  • 50 gram kokosolie
  • Italiaanse kruiden
  • snufje zout

Voor de vulling:

  • 400 gram pompoen (blokjes)
  • 200 gram geitenkaas
  • 250 ml (light)room
  • 4 eieren
  • 1 rode (gegrilde) paprika
  • 1 rode ui
  • 1 teen knoflook
  • 1 el honing
  • 1 el peterselie
  • zout en peper

Hoe maak je de heerlijke quiche?

  1. Snijd de knoflook fijn en de uien in ringen. Verhit een beetje olie in een pan en fruit de uien en knoflook even aan. Voeg de pompoenblokjes en de peterselie toe en bak deze ongeveer 15 min. Voeg daarna ook de honing toe. Verwarm de oven op 180 graden.
  2. Maal 60 gram havermout fijn tot meel, doe in een mengkom en voeg daarbij ook de andere 120 gram havermout, kikkererwtenmeel en de rest van de deeg ingrediënten toe. Maak de kokosolie nog even vloeibaar in de magnetron. Het deeg hoeft geen samenhangend deeg te worden.
  3. Vet een springvorm in met wat kokosvet en bekleed de vorm met het deeg. Dus niet alleen de bodem maar ook de rand moet worden bekleed! Zet daarna weg in de koelkast.
  4. Klop de eieren voor de vulling met de room in een andere kom, voeg ook de peper en zout toe. Doe het pompoen mengsel in de quiche en giet het roommengsel eroverheen.
  5. Doe als topping de plakjes geitenkaas bovenop de quiche. Zet in de oven voor 30-35 minuten.

EET SMAKELIJK!

Vergeet je me niet te taggen op socialmedia als je mijn gerechten gemaakt hebt? Vind ik heel leuk :)

pompoenquiche2

pompoenquiche1

 

 

 

 

Plaats een reactie

CommentLuv badge