door Iris Venema | Categorie: Fruit, Slider

Een tijdje terug maakte ik deze salade klaar voor een paar vriendinnen. Het is een volledig plantaardige salade maar omdat hij zo rijk gevuld is, heeft niemand het gevoel iets te missen. Iedereen blij, zowel mijn vegan als niet vegan vriendinnetjes! Ik heb ze het recept nog mee moeten geven.

quinoasalade

Wat heb je allemaal nodig voor 4 personen?

  • 400 gram quinoa
  • 100 gram granaatappelpitjes (meer mag ook)
  • 250 gram kikkererwten
  • 240 gram zwarte olijven
  • 1 avocado
  • 1 rode ui
  • 1 bosje radijsjes
  • 1 zakje rucola
  • verse koriander
  • eventueel verse munt (had ik niet gebruikt)

En voor de dressing:

  • 1 eetlepel olijfolie extra vierge
  • 1 eetlepel agave siroop
  • 1 eetlepel azijn
  • 2 eetlepels grove mosterd
  • sap van 1/2 citroen
  • peper & zout

Hoe maak je de salade?

  1. Kook de quinoa volgens de verpakking. Snijd ondertussen de avocado, rode ui, radijsjes en olijven en gooi dit samen met de kikkererwten en de rucola in een kom.
  2. Maak nu de dressing klaar. Dit doe je door alle ingrediënten met elkaar te mengen. Proef af en toe en voeg eventueel naar smaak nog iets extra’s toe.
  3. Voeg de quinoa zodra deze is afgekoeld (of in elk geval lauw) bij de andere ingrediënten in de kom, giet de dressing erover heen en meng goed. Maak de salade af met gesneden koriander

img_7706

 

Plaats een reactie

CommentLuv badge