door Iris Venema | Categorie: Fruit, Slider

Misschien heb je het al vaak voorbij zien komen, maar het is ook gewoon super geniaal! Hoe kun je verantwoord eten, maar toch genieten van pizza? Nou gewoon; vervang de meelbodem door een bloemkoolbodem en je hebt een low-carb pizza. Vandaag laat ik jullie mijn variant zien.

Soms heb ik echt een verlangen naar pizza, maar helaas kan dat niet altijd. Daarom is dit een perfecte oplossing! De bloemkoolbodem pizza heb ik al vaak op internet voorbij zien komen, en ik maak het ook al een tijdje. Heel vaak kreeg ik de vraag: oh lekker, staat het recept op je blog? maar nee.. op de een of andere manier had ik dat niet tot nu! Want vandaag deel ik jullie mijn variant.

De bodem wordt standaard met bloemkool en mozzarella gemaakt, maar ik doe er nog Parmezaanse kaas bij voor wat meer smaak. Ook kan ik jullie alvast vertellen dat de bodem nooit knapperig zal worden, dan weten jullie dat alvast ;) Maar lekker? Echt wel!

header3

Wat heb je allemaal nodig voor 2 pizza’s?

  • 1 bloemkool
  • 1 ei
  • 50 gram mozzarella
  • 50 gram Parmezaanse kaas
  • peper en zout

Hoe maak je de pizza’s?

1. Stop de bloemkoolroosjes in een blender en maal dit tot een soort ‘rijst’.

2. Doe dit vervolgens voor 6 minuten in de magnetron (zo gaat het rauwe er een beetje af).

3. Laat het eerst een beetje afkoelen. Doe de bloemkool ‘rijst’ in een oude theedoek om te wringen en knijp er zo veel mogelijk water uit (je gaat je verbazen hoeveel water er uit komt). Als het meeste water er uit is lijkt het een beetje op een bolletje deeg.

4. Doe de uitgeknepen bloemkool weer in een bak en mix dit nu de rest van de ingrediënten!

5. Leg op de bakplaat een vel bakpapier en verspreid het deeg over de bakplaat. Je kunt 1 grote pizza maken of gewoon 2 losse. Zorg dat het een dunne bodem wordt.

pizzauitleg

Tip: druk het ‘deeg’ uit tussen een taartvorm, zo krijg je de perfecte ronde pizza vorm!

6. Stop nu de pizzabodem(s) voor 20 minuten in de oven. Ze zijn klaar als er een goudbruin korstje opkomt! Nogmaals, ze zullen nooit knapperig worden, maar wel erg lekker.

7. Na 20 minuten is de bodem klaar voor de heerlijke toppings! En dat verschilt natuurlijk voor iedereen persoonlijk. Heb je de toppings erop gedaan, zet dan de pizza’s nog weer terug in de oven voor 10 minuten.

En dan is het: smulleeen!! Ik zeg alvast eetsmakelijk haha!

pizzavoorbeelden

Links een grote pizza voor 2 personen / rechts 2 losse pizza’s (gemaakt met dezelfde hoeveelheid) 

Heb jij wel eens een pizza geprobeerd van bloemkoolbodem?

3 Reactie’s op “Super skinny pizza van bloemkoolbodem!”

  1. Ah, klinkt superlekker! Ik heb het inderdaad al wel vaker langs zien komen, maar ik heb het nog nooit zelf geprobeerd, binnenkort misschien maar eens doen. Wel heb ik laatst een bodem gemaakt met boekweit, water en kruiden, een stuk gezonder en lichter! Leuke blog heb je trouwens ook :)

    Beantwoorden

Plaats een reactie

CommentLuv badge