door Iris Venema | Categorie: Beauty, Modeling, Slider

Afgelopen zondag werd voor de negende keer The Model Convention gehouden. Hier kreeg je de uitgelegen kans om er achter te komen of je het in je had om model te worden. Al om tien uur ’s morgens stond er een enorme rij, maar liefst 614 jongens en meiden hadden zich opgegeven.

Om tien uur kon je je meldden en kreeg je een polsbandje en een badge met je nummer. Ook kon je als je nog niet helemaal tevreden was met je eigen foto’s twee mooie portfolio foto’s laten maken.

DSC_0423

Niemand minder dan Mariana Verkerk gaf deze dag catwalk training en advies. En legde uit wat er deze dag allemaal op de planning stond.

Mariana

DSC_0411

Na flink oefenen begon om 13:00 het serieuze werk. Meer dan 35 modellenbureaus van over de hele wereld zaten klaar om nieuwe modellen op de catwalk te spotten. Dit jaar deden maar liefst 614 deelnemers mee, een record aantal.

DSC_0449

Na de catwalk ronde liepen de deelnemers al zigzaggend met hun 2 beste foto’s lang alle bureaus. Hadden ze interesse, dan noteerden ze de nummers. Na deze ronde was het afwachten.. want het was tijd voor de callbacks, spannend!

DSC_0450

Van de 614 deelnemers waren er 20 die meer hadden dan 5 callbacks, deze werden op het podium gevraagd voor een leuke foto. Daar mag je best een beetje trots op zijn!

1896918_282415855247762_1367481809_n

Goed snel door, de modellenbureaus moesten immers hun vluchten ook weer halen! Had je een callback, dan ging je naar hun tafel om een gesprekje te voeren, informatie uit te wisselen, eventueel foto’s laten zien, foto’s maken en je laten opmeten.

DSC_0477

Nu is het weer afwachten, ziet het bureau echt iets in mij? De deelnemers houden hun mail goed in de gaten en wie weet komt hier wel de nieuwe Doutzen Kroes uit!

www.themodelconvention.nl 

Misschien volgt er nog een video! 

4 Reactie’s op “The Model Convention 2014”

  1. Ik heb vorig jaar een tijdje staan kijken en toen vroeg ik me echt af wat die meiden daar deden, maar er zitten nu wel wat mooie tussen zie ik! Leuk verslagje!

    Beantwoorden

Plaats een reactie

CommentLuv badge