door Iris Venema | Categorie: Modeling, Slider

Hoi lieve allemaal, vandaag twee weken geleden stapte ik in het vliegtuig naar Japan, Tokio! Ik liet mijn vertrouwde omgeving achter, pinkte een traantje bij het afscheidnemen en ging de uitdaging aan om met mezelf en mijn koffer naar Tokio te komen voor modellenwerk.

Vandaag vertel ik jullie hoe de eerste twee weken zijn verlopen! Allereerst wil ik even zeggen dat er ook vlogs aankomen maar wanneer weet ik nog niet zo goed. Ben nog niet zo’n held in bewerken dus dat moet ik nog even uitvogelen.

Maandag bracht mijn lieve mama me naar Schiphol en stapte ik om half 3 in het vliegtuig. De dag daarvoor had ik nog even een stoel upgrade gedaan: extra beenruimte bij de nooduitgang hèhè. Jeetje wat was dat fijn, ik kon bij wijze van spreken nog gestrekt op de grond voor me liggen zoveel ruimte was er! Ik zat tussen een Franse en een Nederlandse vrouw in, de hele rit hebben we lekker gekletst. Ze kwam naar Tokio voor een cursus vechtsport voor 10 dagen.

Tokiocollage1

Tijdens een casting op de 33e verdieping – Shibuya bij avond

 In Japan

Op het vliegveld in Japan wilde ik net een kaartje kopen voor de bus toen ik werd aangesproken: ”Hi, are you Iris?” Blijkbaar kwamen ze me ophalen, we reden nog even door naar andere gates omdat er ook nog andere meiden werden opgepikt. Eenmaal in Tokio (60 km verder) gingen we gelijk naar de agency voor een paar kleine dingetjes. Vervolgens werd ik bij mijn appartement afgezet en had ik een kwartier de tijd voordat ik aan mijn eerste castings begon.

Ik had eigenlijk gehoopt de volgende dag pas te beginnen maar dat was helaas niet zo. Ook wist ik nog niet dat castings wel tot 12 uur ’s nachts kunnen duren haha! Goed, castings dus. Bravo Models heeft drie busjes waar ze met alle modellen in rondrijden om naar de castings te gaan. Handig, want dan hoef je niet te tressen of je het wel kan vinden en of je het wel begrijpt. Toch gaat het soms best vervelen om 13 uur in een auto te zitten. Daarom probeer ik ook af en toe wat Japans te leren uit mijn notitieblok. Het is tot nu toe alleen nog geen succes, ik onthoud het voor 1 dag maar daarna is het weer weg. Behalve de standaard woordjes die je op elke casting gebruikt: Kon’nichiwa (hallo, goedemiddag) Arigato (dank je wel) en als ik mijn Bravo telefoon opneem: Moshi-moshi.

Hoe gaan de castings?

Je wordt dus met een busje overal heen gebracht en als je een bepaalde casting niet hebt wacht je in de auto. Tijdens de casting geef je je boek af, doet je booker een goed woordje over jou in het Japans en staan ze met z’n allen naar je te staren. Bij sommige castings maken ze altijd een foto van je en mag je een kleding stuk passen, en bij sommige castings doen ze dat alleen als ze geïnteresseerd zijn.

Je wordt dus doordeweeks best wel geleefd omdat je pas s’ avonds laat thuis bent. ‘S morgens beginnen de casting rond 10 of 11 uur dus daarvoor moet je nog even boodschappen doen of naar de gym. Een echte supermarkt was in het begin even moeilijk te vinden, die vind je zoals in Nederland niet overal. Hier hebben ze in elke straat meerdere  grocery stores, soort AH ToGo. Voor de gym hoef je hier geen abonnement af te sluiten maar koop je elke keer een los kaartje van 400 yen (= 2,94 euro) en hij is klein, maar fijn!

Tokiocollage2

Super lekkere acai bowl (smoothie met granola en versfruit) – In het mooie Shinjuku Gyoen National Garden 

Het eerste weekend

In het eerste weekend ging ik zaterdag met mijn roommate die uit Parijs komt Shibuya verkennen, dat is namelijk de plek waar ons appartement staat. Zondag had ik afgesproken met een Nederlands meisje Daphne, die ook in Tokio is voor modellenwerk. Bij mij in de straat is een leuk cafeetje waar je een heerlijke acai bowl kan bestellen, die moesten we natuurlijk testen! Verder zijn we toen ook naar Shibuya Crossing geweest en hebben daar lekker rondjes gelopen. Shibuya crossing is wereldwijd het drukste kruispunt, nou en dat zagen we! Elk uur passeren daar 100.000 mensen. Op maandag waren we ook vrij ivm met een nationale feestdag en ging ik met Emma en Imogen uit Nieuw Zeeland naar de Shinjuku Gyoen Natinational Garden, en wauw wat is het daar mooi!

Shooting time

Dinsdag had ik mijn eerste shoot hier in Japan en dat was voor een online webshop, soort Bijenkorf achtig iets want het waren dure merken! Het was ongeveer 2 uur reizen met de trein en metro maar gelukkig had ik van mijn bureau een super duidelijk stappenplan gekregen dus verdwalen was onmogelijk. Ik passeerde onder andere het mooie Disney Land en een IKEA?. Op de shoot stonden iets van vijf kleding rekken vol met kleding en ja die moesten allemaal op de foto! Voor elke look had je twee foto’s waarna er ook nog een zijkant en achterkant foto werd gemaakt. Daarna snel omkleden op de set (want elk shirtje was er natuurlijk in verschillende kleuren haha) en weer door! Iedereen was echt super aardig, dus het was een dikke top dag!

Het tweede weekend

De woensdag, donderdag en vrijdag had ik weer gewoon castings en zaterdag deed ik even lekker helemaal niks, behalve sporten en boodschappen doen dan, en ohja ik heb de was gedaan! Gisteren had ik weer gezellig met Daphne afgesproken en zijn we naar Harajuku geweest, dit is de plek voor jongeren die zich hier ook graag opdoffen in een kawaii (schattig) stijl, hoe schattiger hoe beter. ‘S avonds hebben we aan de Shibuya Crossing heerlijke sushi gegeten in een restaurant, ik kreeg het als tip van Emma. We hebben ongeveer 40 minuten in de rij gestaan maar het was het helemaal waard, echt serieus best sushi ever!! En het was nog goedkoop ook, slechts 12 euro was ik kwijt!

Tokiocollage3

Ergens in het mooie Tokio – De lekkerste sushi in heel Japan!

Nou dat waren mijn eerste twee weken hier in Tokyo, het is hier alle dagen mooi weer behalve 1 dag met regen! Als ik er aan denk hoe het weer in Nederland is (natte sneeuw, kou) krijg ik helemaal rillingen haha. Inmiddels ben ik dus helemaal ingeburgerd en weet ik nu al dat ik Tokio ga missen als ik weer thuis ben, wat een wereld stad! Het is misschien een lang verhaal geworden maar ik had nu lekker de tijd om even flink te bloggen. Bedankt voor het lezen! Doei doei.

 

 

Een Reactie op “Update: De eerste twee weken in Tokio!”

Plaats een reactie

CommentLuv badge