door Iris Venema | Categorie: Fruit, Slider

Een tijdje geleden alweer maakte ik deze heerlijke bananenbrood. Hij is super simpel om te maken en bovendien volledig plantaardig! Daarom dat ik alsnog met jullie dit heerlijke recept deel.

Ik heb als vulling lekkere blauwe bessen gebruikt maar ik weet zeker dat met een ander fruitsoort ook heerlijk zal smaken. Bijvoorbeeld frambozen of misschien cranberry’s.

img_3644

Lekker scherpe mobiel foto.

Wat heb je allemaal nodig?

  • 240 gram speltmeel
  • 4 theelepels baking soda
  • 1-2 eetlepels kaneel
  • 2 eetlepels citroen of limoensap
  • 100 ml maple syrup
  • 3 grote bananen
  • 240 gram blauwe bessen
  • 80 ml soya vanille van Alpro

Tip 1: soya drank van Alpro is niet suikervrij, als je dit niet wilt gebruiken kun je er misschien voor kiezen 80 ml water toe te voegen aan het beslag met vanille aroma.

Tip 2: ik heb de kaneel kruiden gecombineerd met speculaaskruiden, ook erg lekker!

Hoe maak je het bananenbrood?

  1. Verwarm de oven alvast voor op 180 graden. Doe alle droge ingrediënten bij elkaar in een kom en meng dit door elkaar.
  2. Prak de banaan fijn  en voeg dit samen met alle andere natte ingrediënten en de blauwe bessen bij de rest in de kom. Meng alles goed door elkaar zodat het een goed ‘papje’ wordt.
  3. Pak je cakevorm en zorg ervoor dat deze goed is ingevet of dat je er bakpapier in hebt gedaan. Giet het mengsel in de vorm en zet in de oven voor zo’n 70 minuten.
  4. Heb je het gevoel dat de binnenkant nog niet gaar is, leg er dan wat aluminiumfolie bovenop en zet terug in de oven voor een bepaalde tijd. De folie zorgt ervoor dat de bovenkant niet zal verbranden.
  5. Laat het brood eerst ongeveer 20 minuten afkoelen en haal daarna uit de vorm. Het beste is om het brood nog verder te laten afkoelen voordat je hem aansnijdt.

img_36444

 

 

Plaats een reactie

CommentLuv badge