door Iris Venema | Categorie: Fruit, Slider

Het is zo jammer dat in jam uit de winkel zoveel suiker zit. Het maakt niet uit of je het biologisch koopt of niet, soms zit er wel tot 40% suiker in!! Vandaag laat ik jullie zien hoe je zelf simpel en vooral heel erg lekkere jam maakt.

Ik heb nu vanille aardbeien jam gemaakt, maar je kunt natuurlijk ook ander fruit gebruiken als je dat lekkerder vind! Mijn excuses voor de weinig foto’s, per ongeluk heb ik de meeste verwijderd.. maar ik heb wel het heerlijke recept voor jullie!

Wat heb je allemaal nodig voor 400 ml aardbeien jam?

  • 2 doosjes aardbeien
  • 4 el chia zaad
  • 1 vanille stokje
  • snufje zout
  • 1/2 citroen sap
  • 1 eetlepel Stevia suiker (eventueel)

DSC_0003

Hoe maak je het?

1. Doe de aardbeien in een steelpannetje en breng het aan de kook op laag vuur en roer voorzichtig door.

2. Pureer de aardbeien een beetje met een stamper (dikte kan je zelf bepalen).

3. Voeg nu de chiazaad toe en over vijf min. de vanille.

4. Laat het nu nog 10 minuten pruttelen.

5. Als laatst doe je de zout er nog bij. Even door roeren en je kan de jam in een pot doen.

Als de jam is afgekoeld zul je zien dat het mooi stevig is geworden door de chiazaadjes, hier gebeurd namelijk hetzelfde als je chiapudding maakt. Je kunt de jam ongeveer 1 week bewaren in de koelkast, of je kunt het natuurlijk invriezen!

DSCN1657

Maak jij wel eens zelf jam?

 

Plaats een reactie

CommentLuv badge