door Iris Venema | Categorie: Fruit, Slider

De meeste mensen eten pompoensoep alleen in de herfst of in de winter, maar omdat pompoensoep zo lekker- en makkelijk is en omdat de pompoenen nu nog in de winkel liggen wil ik toch heel graag het recept delen.

DSC_0372

Wat heb je allemaal nodig?

– 1 pompoen

– 1 ui

– 3 wortels óf 1 grote winter wortel

– 2 teentjes knoflook

– 2 blokjes bouillon

– 1 liter water

– Créme fresh

–  paar blaadjes koriander

Wist je dat..

Pompoen heel goed is voor je ogen? Net zo als de wortels. Ook zit het vruchtvlees van de pompoen vol met een krachtige antioxidant die het risico vooral op longkanker en (slok)darm kanker vermindert.

 

DSC_0310

Hoe maak je pompoensoep?

1. Snij de wortels, uien, knoflook in stukjes. Snij eerst de pompoen in plakjes, zo kun je makkelijk de pitjes er uit halen.

DSC_0317

2. Snij daarna ook de pompoen in stukjes, de schil kan er om blijven.

DSC_0320

3. Doe alles in de pan en fruit het goed aan.

DSC_0329

4. Voeg nu 1 liter water toe.

DSC_0337

5. Voeg nog 2 bouillon blokjes toe.

DSC_0340

6. Roer goed door. En laat het 20 min koken.

DSC_0342

7. Met een staafmixer mix je het fijn, pas op dit kan spetteren!

DSC_0364

8. Voor wat extra smaak voeg je nog peper en zout toe.

DSC_0367

En dan is de soep klaar! Bij het opdienen kun je nog een lepel créme fresh en wat koriander toe voegen.

DSC_0372

Eet jij wel eens pompoensoep?

 

 

Een Reactie op “Zelfgemaakte pompoensoep”

Plaats een reactie

CommentLuv badge