door Iris Venema | Categorie: Fruit, Slider

Tomorrow is my birthday!! En daarom ben ik druk aan het bakken geslagen voor wat lekkers, maar natuurlijk wel gezond want zo ben ik. Ik heb al even geproefd en de brownies zijn zalig!

Best wel smeuïg zoals het hoort bij een brownie, top toch? Verder heb ik voor mijn verjaardag ook nog een gezonde kwarktaart gemaakt en twee quinoa salades voor op tafel met nog allerlei andere hapjes en drankjes. De recepten van de kwarktaart en salades komen nog op mijn blog! Maar laten we eerst even kijken hoe makkelijk je deze zoete aardappel brownies maakt!

DSC_0661

Wat heb je allemaal nodig?

  • 400 gram zoete aardappelen
  • 160 gram ontpitte dadels
  • 60 gram hazelnoten(meel)
  • 40 gram boekweit
  • 6 el cacaopoeder
  • 2 tl vanille aroma/poeder
  • 1 tl kaneelpoeder
  • 1/2 tl gemberpoeder (hoeft niet, wel lekker)
  • 1 of 2 handjes walnoten
  • snufje zout

Hoe maak je de brownies?

1. Als eerst moeten de aardappelen gaar en zacht zijn, dit kan je doen door ze in plakken in de oven te leggen op 180 graden voor 20 min. of door ze in stukken gaar te koken op het vuur.

2. Mix ondertussen de hazelnoten tot meel in de blender en voeg in een kom bij de andere ingrediënten behalve de walnoten en dadels.

3. Snijd de dadels in kleine stukjes en maal fijn in de blender, voeg hier de afgekoelde zoete aardappel bij en mix goed door. Hak een handje walnoten grof en voeg samen met het zoete aardappel mengsel bij de ingrediënten in de kom tot een soepel deeg.

4. Check of je alle ingrediënten hebt gebruikt (tip voor mezelf hihi) en leg bakpapier in de ovenschaal. Schep het deeg erin en verspreid goed. Als je wilt kun je nog walnoten als topping toevoegen. Nu kan het voor 30 min in de overn op 180 graden.

TIP: Ze zijn het lekkerst als ze nog lauw zijn! ;) 

DSC_0650

DSC_0661

 

 

 

Plaats een reactie

CommentLuv badge