door Iris Venema | Categorie: Fruit, Slider

Je bent het waarschijnlijk met me eens als ik zeg dat je stampot alleen in de winter eet. Dat dacht ik ook.. Maar ik heb me nu toch een lekker stampot recept gevonden wat heerlijk is voor in de zomer: zomerse stampot dus!

Oké stiekem heb ik het recept van Allerhande, maar ik heb hem een klein beetje aangepast en ik moet het gewoon met jullie delen omdat vast niet iedereen de recepten van de Allerhande leest! Zomerse stampot dus. Voor de stampot gebruik je zoete aardappel en huttekase, iets wat je misschien niet zo snel zou kiezen voor je stampot. Toch is de combinatie heerlijk! Het gerecht is heerlijk om lauw te eten. Snel door naar het recept!

DSC_0460b

Wat heb je nodig voor 2 personen?

  • 400 gram zoete aardappel
  • 200 gram tuinerwten
  • 2-3 stengels bosui
  • 100 gram hüttenkäse
  • 120 gram gerookte kip reepjes
  • 50 gram rucola

Hoe maak je het?

1. Schil de aardappelen, snijd ze in kleine stukken en laat het 10 minuten koken. Snijd ondertussen de bosui in kleine ringetjes!

2. Giet de aardappelen af en voeg de tuinerwten en de helft van de Hüttenkäse toe en stamp tot een grove puree.

3. Meng de bosui, kipreepjes en de rucola door de stampot. Doe de rest van de Hüttenkäse over het gerecht en breng op smaak met peper en zout. Eet smakelijk!

header

Ziet dat er niet heerlijk uit?

 

Plaats een reactie

CommentLuv badge