door Iris Venema | Categorie: Fruit, Slider

Twee dagen geleden deelde ik met jullie een foto op Instagram van deze zoete aardappel broccoli ovenschotel. Hij was erg goed gelukt en hij zag er ook lekker uit. En dat vonden jullie blijkbaar ook, want ik kreeg er veel reacties en vragen naar het recept over. Dus hier is die dan: het recept van deze heerlijke ovenschotel.

Ik probeer al een tijdje te minderen met vlees, vooral rood vlees. Kip eet ik nog wel af en toe en vis eet ik wel vier keer per week. Ik drink ook geen gewone melk meer, maar eet bijv. nog wel yoghurt, kaas en eieren. Waarom ik dat doe kan ik jullie misschien nog een andere keer uitleggen -als daar vragen naar zijn-. Ach ik zit nogal ingewikkeld in elkaar. Is daar eigenlijk een benoeming voor? Alleen roodvlees skippen? Ben ik wel benieuwd naar, en anders noem ik mijzelf wel gewoon een roodvlees-skipper! ;) Maar goed.. wat ik hiermee probeer te zeggen is dat deze ovenschotel dus perfect in dat straatje past. Laten we snel doorgaan naar het recept.

klein

Wat heb je nodig voor 1 schotel (3 pers)

 • 2 of 3 zoete aardappels
 • halve broccoli
 • 1 grote rode ui
 • Parmezaanse kaas
 • 4 eieren
 • ovenschotel (mijne was 21 bij 21, iets als 22 bij 18 kan dus ook)

Hoe maak je het?

 1. Verwarm de oven voor op 200 graden en snijd de zoete aardappels in dunne plakjes en de broccoli in kleine roosjes.
 2. Zet de groente op het vuur en laat voor vijf minuten koken. Snijd ondertussen de ui in dunne ringen.
 3. Meng na het koken de groente met de ui of werk juist in laagjes wanneer je het in de ovenschaal doet. Doe er nog een beetje peper en zout over.
 4. Klop de eieren los en giet over de groente in de schaal. Doe er nu nog even de kaas erover en de schotel kan in de oven voor ongeveer 15/20 minuutjes.
 5. Check even of het ei gestold is, en je bent klaar om op te scheppen. Succes gegarandeerd.

 

klein

klein2

 

Plaats een reactie

CommentLuv badge